"TÜRKİYE'DE MADEN" TÜBİTAK 2232 PROJESİ

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 19 Haziran 2020

Geçtiğimiz günlerde OMÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde misafir öğretim üyesi Doç. Dr. Bertrand LARATTE tarafından Türkiye'de Maden başlıklı Tübitak 2232 projesinin önsunumu yapılmıştır. Sunumda başta Sayın Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Birol ELEVLİ olmak üzere Çevre Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Semra ÇORUH ile OMÜ Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyelerinin tamamı sunuma katılmıştır. Proje için Fransa'nın Ecole Nationale Supérieure d'Arts et Métiers Üniversitesi'nden Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne gelen Doç. Dr. Bertrand LARATTE, "Yaşam Döngüsü Değerlendirmesi" ve "Malzeme Akış Analizi" olmak üzere iki farklı metodolojiye değinmiştir. Toplam üç yıl sürecek olan projenin iki yılı Türkiye'de, bir yılı Fransa'da tamamlanacaktır. Proje'nin koordinatörlüğünü Prof. Dr. Birol ELEVLİ, Prof. Dr. Semra ÇORUH ve Doç. Dr. Bertrand LARATTE sağlayacaklardır.