2019-2020 Bahar Yarıyılı Staj Uygulaması Hakkında Duyuru (01.06.2020)

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 20 Temmuz 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Senatosunun 28.04.2020 tarihli 2020/130 sayılı kararına göre 2019/2020 Bahar Döneminde staj dersini seçen öğrenciler için dersin uygulanmasında aşağıdaki şartlar esas alınacaktır.

  1. Mezun durumunda olan öğrenciler (yaz okulu dahil) stajlarını uzaktan öğretim yoluyla proje hazırlayarak yapabilecektir. Bu öğrenciler için süreç aşağıdaki şekilde işleyecektir:

    i. Derslerin tamamlandığına dair danışmana transkript kontrolü yaptırılması ve Dr. Öğr. Üyesi Barış ÖZKAN’a mail yolu ile bilgi verilmesi,

    ii. Öğrencinin Google Classroom’da yer alan Staj dersine eklenmesi,

    iii. Öğrencinin tanımlanan endüstri mühendisliği uygulamalarının yer aldığı projeyi hazırlaması,

    iv. Proje dokümanlarının sisteme yüklenmesi (son teslim tarihi bölüm web sayfasından duyurulacaktır),

    v. Staj notlarının sisteme girilmesi.

  2. Öğrenciler gönüllü olduğu ve işyeri ile birlikte sorumluluğu üstlendiği durumda, fakülte yönetim kurulunun kararı ile pandemi sürecinde koruyucu önlemler alınarak işyeri ortamında staj yapılabilecektir. Stajlarını bu dönemde tamamlamak isteyen öğrenciler başvuru süreci hakkında yapılması gerekenler hakkında tüm dökümanlara Staj İlkeleri ve Uygulama Esasları bağlantısından ulaşabilirler. Ayrıca Staj Başvuru ve Değerlendirme Süreci Akış Diyagramı bağlantısında başvuru sürecinin işleyişi yer almaktadır. Staj başlama tarihiniz, zorunlu staj formunu bölüme teslim tarihinden en az 15 gün sonra olacak şekilde düzenlenmelidir.

Notlar:

1- Bölümümüzde zorunlu staj uygulaması 30 işgünüdür. Daha uzun süre staj yapmak isteyen öğrencilerin sigortaları üniversitemiz tarafından karşılanmamaktadır.

2- Mühendislik Fakültesi Staj Defterleri, OMÜ Vakfına Bağlı Diş Hekimliği Fakültesi kantininden temin edilecektir.