2022-2023 Yılı Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler Etkinliği

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 27 Aralık 2022

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğunun (EMMT) "İlham Veren Kadınlar" temasıyla yola çıktığı "Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler" etkinliğinin altıncısı 22 Aralık 2022 tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nihan Kaya, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, Akademisyenler, Atakum Belediyesinden üst düzey yetkililer, Atakum Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcileri, öğrenciler (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Onur Ateş Anadolu Lisesi ve Atakum İmam Hatip Lisesi), OMÜ'ye ait topluluklar (Fotoğrafçılık Topluluğu, Sine-Düş Topluluğu ve Gazetecilik Topluluğu) ve yerel halktan ilgililer katıldı.

Sosyal Medya Fenomeni Zehra Cenk’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte; kariyerlerinde önemli başarılara imza atmış Milli Sporcu Meryem Betül Çavdar, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Seçil Günay Avcı ile Tiyatrocu ve Yazar Nurten Karayanız konuşmacı olarak yer aldı. Şevval Dağıstanlıoğlu ve Mehmet Kaan Özkan’ın eş koordinatörlüğünde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmaları Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Kayğın ve topluluk akademik danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli tarafından yapılmıştır. 700’den fazla katılımcıyla gerçekleştirilen etkinlikte konuşmacılar genel olarak kadının toplumdaki yerine, cinsiyet/maddi imkansızlıklar/fiziksel engeller gibi çeşitli fırsat eşitsizliklerinin nasıl aşılacağına ve kadının çalışma hayatına katılımına işaret etti.