Akıllı İstatistiksel Veri Analizi Robotu

Öğretim Üyemizden Bir Başarı Daha

Dr. Öğr. Üyesi Naci MURAT tarafından Teknoloji Geliştirme Bölgesine sunulan “Akıllı İstatistiksel Veri Analizi Robotu” projesi kabul edildi. 2015 yılında KOSGEB AR-GE ve İnovasyon destek programı kapsamında www.eistatistik.com yazılımı ile Samsun Teknopark’ta çalışmalarına başlayan öğretim üyemiz “Online Tanı Testleri Hesaplama Aracı” projesi ile 2018 yılında ikinci projesini tamamlamıştır. 2018 yılında tekrar 3. bir proje ile Teknoloji Geliştirme Bölgesine başvurusunu yaparak 12.06.2018 tarihinde “Akıllı İstatistiksel Veri Analizi Robotu” projesi ile yazılım faaliyetlerine devam etmeye hak kazanmıştır. www.eistatistik.com projesinin devamı niteliğinde olan ve kullanıcıların istatistiksel veri analizi süreçlerini minimize eden analiz sonuçlarının tablolaştırılma ve yorumlanma süreçlerini ortadan kaldıran “Akıllı İstatistiksel Veri Analizi Robotu” projesi ile hem Türkiye’deki araştırmacıların hem de uluslararası camiadaki araştırmacıların işini son derece kolaylaştıracaktır. Veri analizi istatistiksel analiz tez analizi SPSS ile veri analizi Power analizi gibi anahtar kelimelerle birlikte araştırmacılar tarafından arama motorlarında sürekli olarak aramaların yapılması ve www.eistatistik.com un bu arama sonuçlarına uygun içerikler ve robotlar üretmesi ile sektörde ilk olmanın haklı gururu yaşanmaktadır.

Akıllı İstatistiksel Veri Analizi Robotu” ile gelişen teknoloji ve özellikle 4. sanayi devriminin gündemde olduğu bu devirde www.eistatistik.com olarak tüm süreçleri kullanıcıların ön varsayımlarla boğuşmasından ve menü menü gezmesinden kurtararak analiz süreçlerini iyileştirmek amaçlanmaktadır. Bu süreçte kullanıcı tarafından sisteme yüklenen veriler üzerinde tüm varsayımlar kontrol edilecek ve sistem tarafından gerçekleştirilecek analizlerle raporlama süreçleri de geliştirilecek robotla sağlanacaktır. Raporlama kullanıcılara sunulacak önceden tanımlanmış formatlarla Microsoft Word olarak oluşturulacaktır. Bu sayede kullanıcılar veri analizi süreçleri ile uğraşmamış ve analiz sonuçlarını akademik çalışma formatında elde etmiş olacaklardır.

İstatistiksel veri analizi denilince akla gelecek olan tek marka olma yolunda geliştirilen her bir modül için büyük bir titizlikle çalışan Murat bundan sonraki süreçlerde veri analizi için yapay zekanın kullanıldığı tasarımlarla kullanıcıların karşısında çıkmaya hazırlanıyor. İstatistik hayatın her alanında sloganıyla yola çıkan www.eistatistik.com bundan sonra Akıllı Robotlarıyla veri analiz süreçlerini kesintisiz ve sıfır hata ile yönetmeye devam edecektir.