Askerlik Erteleme İşlemleri Hk.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından 12.10.2021 tarihinde yayınlanan yazıda askerliğin ertelenme koşulları yer almaktadır.

  1. Lise veya dengi okullarda öğrenim görenler için 22 yaşını tamamladıkları yıl sonunu,
  2. Fakülteler, yüksekokullar ve meslek yüksekokullarında öğrenim görenler için 28 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçmemek şartıyla, mezun olma veya ilişikleri kesilme durumlarına kadar askerlik ertelenmektedir.

Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin öğrenim bilgilerinin YÖKSİS üzerinden elektronik ortamda Askeralma Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi durumunda askerlik şubelerince söz konusu bilgilere istinaden öğrencilerin askerlikleri 28 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar ertelenecektir.

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminde üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin, öğrenim bilgilerinin 31 Aralık 2021 tarihinden önce elektronik ortamda bildirilmesi gerekmektedir. Ayrıca öğrencilikleri nedeniyle daha önce askerlikleri ertelenen kişilerin öğrenimlerinden mezuniyet, ilişik kesme veya kayıt silme gibi nedenlerle ayrılanların ilgili durumlarını iki ay içinde elektronik ortamda bildirilmesi istenmektedir.