EMMT Tarafından “İnovasyon Dershanesi” Yarışması Düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu tarafından “İnovasyon Dershanesi” adlı yarışma düzenlendi. Bu yarışmada yaratıcı lise öğrencileri inovasyon fikirleriyle yarıştı

Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Köksal Ersayın Anadolu Lisesi, Samsun Anadolu Lisesi, Ondokuz Mayıs Anadolu Lisesi olmak üzere 5 farklı liseden 5’er öğrencinin katıldığı yarışmada hayatı kolaylaştıran inovasyon projeleri yarıştı.

Lise öğrencileri yarışma öncesinde, 2 gün boyunca inovasyonun tanımı, İnovasyon fikirlerinin oluşma aşamaları, sunum teknikleri gibi çeşitli eğitimlerden geçtiler. Daha sonra Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin ekip yöneticisi olduğu gruplar inovasyon fikirleri geliştirdi.

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen yarışmaya, İl Milli Eğitim Temsilcisi ve Teknopark Genel Müdür Yardımcısı, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

“GörYaEl”, “Enerji Harca Enerji Kazan”, “Towcar 4.0”, “Lifebelt”, “Ekoton” adlı projelerinin yer aldığı yarışmada birinci olan okul Fatma Çavuş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Görme engelliler için mağazalarda ve marketlerde ürünlerin ağırlığı, markaları, cinsi yönünden tanımalarını sağlayan özel sesli eldiven “GörYaEl” projesiyle birinciliği elde ederek bin liralık para ödülünün sahibi oldu.

Haber için tıklayınız.