Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Teknik Gezi Düzenledi.

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT), mühendis adayı öğrenciler için iş hayatına atılmadan önce potansiyel çalışma ortamlarını görmenin başarılı olmak için önemli bir faktör olduğu fikrinden hareketle bölümümüz öğrencileri için teknik gezi düzenledi. EMMT tarafından organize edilen teknik geziye katılan öğrencilerimiz 18-19 Aralık 2018 tarihinde İstanbul ve Kocaeli’de üç farklı firmayı gezme olanağı buldular. Teknik geziye Arş. Gör. Hüseyin Ali SÖNMEZ ve birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıflardan 24 öğrencimiz katıldı.

İlk olarak hizmet sektörünün önde gelen firmalarından sahibinden.com ziyaret edildi, bu ziyaretin sonucunda genç mühendis adayları, e-ticaret hakkında fikir sahibi oldu ve çalışan yaş ortalaması oldukça genç olan bu firmada keyifli vakit geçirdi. İkinci olarak Endüstri Mühendisliği ve Yalın Üretim alanındaki çalışmaların öncüsü olarak bilinen TOYOTA otomotiv firmasının ana tedarikçilerinden TOYOTETSU ziyaret edildi. Öğrencilerimiz, TOYOTETSU firmasında Endüstri Mühendisliği için önemi yüksek olan Yalın Üretim felsefesi ve bu felsefenin uygulandığı çalışma ortamını yerinde görme fırsatı buldular. Son olarak endüstriyel soğutma sistemleri üreten bir fabrika olan Friterm ziyaret edildi. Öğrencilerimizi büyük bir misafirperverlikle karşılayan Friterm firması, Metot ve Endüstri Mühendisliği alanına giren çalışma alanlarında yaptıkları çalışmalarla ilgili öğrencilerimizi bilgilendirdiler.