IDEA'23 Etkinliği Hk.

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 22 Temmuz 2023

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluğu (EMMT) tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen IDEA'23 etkinliği "Take Action In Your Career" temasıyla 13-14 Nisan 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle online düzenlenen etkinliğe Endüstri Mühendisliği bölümünden akademisyenler, öğrenciler ve birçok değerli konuşmacı katılım sağladı. IDEA'23 etkinliğinin bu yılki koordinatörlüğünü Cansu Ulusoy, Osman Çelik ve Rümeysa Koca yaptı.

Etkinlik, 13 Nisan 2023 tarihinde Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli, Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı ve EMMT Başkanı Zeynep Kayğın'ın konuşmaları ile başladı. İlk gün, "Aselsan Eğitim Planlama Lideri" Zeynep Kıvılcım Arslan, "Vodafone İnsan Kaynakları İş Ortağı" Ayça Kahraman, "Kral FM Radyo Programcısı Türkiye'yi Uyandıran Adam" Gönül Dostu Şener ve "Bilimin Ucunda Kurucusu ve ITU Avrasya Yerbilimleri Enstitüsünden" Ömer Kamacı, katılımcılara ilham veren konuşmaları ile öne çıktı. Ömer Kamacı tarafından yapılan deprem özel oturumunun sonunda depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızın anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinliğin ikinci gününde ise, "EOS Otomotiv Teknik Koordinatörü" Hakan Işık, "Otokoç Karadeniz-Doğu Anadolu Bölge Müdürü" Barış Tuaç, "Unilever Karadeniz Bölgesi Müşteri İş Geliştirme Müdürü" Hidayet Akman ve "Anadolu ISUZU Satın Alma Mühendisi" Beyza Alhan, katılımcılarla tecrübelerini paylaşarak, değerli bir deneyim sundular.

Etkinliğin amacı, öğrencilerin ve genç mühendislerin kariyerlerine yön verecek ilham verici konuşmalarla bir araya gelmelerini sağlamak ve tecrübeli profesyonellerin deneyimlerinden yararlanmalarına olanak tanımaktır. Bu amaçla düzenlenen ve geleneksel hale getirilen IDEA etkinliği bu yılda, başarılı ve ilham verici konuşmacıları ile katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı.