İlham Veren Kadınlar

  1. Yüzyılda olmamıza rağmen ne yazık ki "Kadınlar yapamaz, erkek işi bu" , "Kadın ne anlar" gibi cümleleri hala duyuyoruz. Ancak zamanla bu durumun azalıp yok olacağına inancımız tam. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT) olarak oturduğumuz yerden bunu istemek yeterli olmuyor dedik ve işe koyulduk.

Temasını "İlham Veren Kadınlar" olarak belirlediğimiz bir seminer programı hazırladık. Organizasyonun ismini de bize yakışacak şekilde "Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler" olarak belirledik. Amacımız ise değişen ve gelişen sektör çizgisinin dışına çıkarak etkileyici ve örnek olacak hikayeleriyle kadınların da çok güzel işler başardığını kanıtlayan konuşmacıları, kişisel deneyim ve kazanımlarını anlatmak üzere okulumuzda ağırlayıp toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı 1 kişide bile olsa farkındalık yaratabilmeyi, bu bilinci uyandırmayı hedefliyoruz.

Nurten Akkuş, Melek Bar Elmas, Afife Küçükbenli, Nazlı Uyanık Yıldız, Elif Kılıç ve Seher Sarı'nın konuşmacı, SAMİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Münevver Uğurlu'nun Onur Konuğumuz olduğu, akademisyenlerimizin, üniversitemiz ve lise öğrencilerinin katılımıyla programımızı 5 Aralık 2019 Perşembe günü OMÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda saat 09:30 'da gerçekleştireceğiz.

Bu organizasyonu gerçekleştirmekte bizlere destek olan Gümüş sponsorumuz Levent Kimya 'ya, Bronz Sponsorlarımız Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'ne ve biletbayi.com 'a, Topluluk Ana Sponsorumuz Manchester Dil okulları'na, katkılarından dolayı Samsun Büyükşehir belediyesine, Ürün Sponsorlarımız Little Ceasars Pizza'ya, Bülent Börekçilik Samsun'a, Kurukahveci Mehmet Efendi'ye, Dimes'e, Özbeyoğlu Kuruyemiş'e, P&G'ye, HighGenic'e ve Çekiliş Sponsorlarımıza teşekkür ederiz..

Organizasyon detayları için ; www.instagram.com/emmtomu