İnovasyon Dershanesi

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 20 Mayıs 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT) bu sene üçüncüsünü "Öğren, Üret Geliştir" sloganı ile düzenlediği İnovasyon Dershanesi ’nin eğitim aşamasını 20-21 mart tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. İnovasyon dershanesi Endüstri Mühendisliği bölümünün öğrencilerine eğitim hayatları boyunca öğrettiği kazanımların lise öğrencileriyle buluşturulmasıdır. Bu sayede lise öğrencilerinin geleceklerine katlı sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yıl İnovasyon Dershanesi etkinliğine Garip Zeycan Fen Lisesi, Tülay Başaran Anadolu Lisesi, Bafra Fen Lisesi ve Anafartalar Anadolu Lisesi’nden on beş öğrenci katılmıştır. Etkinlikte öğrenciler dört gruba ayrılmış ve endüstri mühendisliği öğrencilerinden seçilen danışman öğrencilerle beraber yapmak istedikleri projelerin sunumlarını gerçekleştirmiştir. Etkinliğin final yarışması 16 Mayıs tarihinde değerli jüri üyeleri ile birlikte tamamlanmıştır. Etkinliğin jüri görevini Bölüm Başkanı Prof. DR. Sermin ELEVLİ, Dr. Öğr. Üyesi Aslı Çalış BOYACI, Dr. Öğr. Üyesi Barış Özkan, Doç. Dr. Yetkin BULUT ve TTO Koordinatör Yardımcısı Eda BEYLİHAN üstlenmiştir. Yarışmayı görme engelli bireyler için yapmış oldukları proje ile "GİD-3" ekibi kazanmıştır.