İnovasyon Dershanesi Etkinliği Hk.

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 22 Temmuz 2023

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT) tarafından bu yıl 6.’sı düzenlenen İnovasyon Dershanesi etkinliği 15 – 16 Nisan 2023 tarihinde Oyunlaştırma, Sürdürülebilirlik, Girişimcilik , Sunum Teknikleri, İnovasyon, Pazarlama, iş modeli kanvası eğitimleri ve Site Destek dijital pazarlama sorumlusu ve site destek ortağı Kamil Keleşin motivasyon konuşması ile ilk kısmını tamamladı. Eğitim aralarında atölye çalışmaları yapılarak eğitimler pekiştirildi.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeni ile bu yıl online olarak düzenlenen etkinlik ilk defa herkesin katılımına açık bir şekilde final kısmını gerçekleştirdi. Eğitimlerden faydalanan farklı liselerden (Canik Fen Lisesi, Atakum Anadolu İmam hatip lisesi, Garip Zeycan Fen lisesi) gelen lise öğrencileri rastgele 4 gruba ayrıldı ve yaklaşık 1 ay boyunca danışmanları ile birlikte farklı sektörlerdeki sorunlar hakkında proje üretme aşamasına geçti. 20 Mayıs 2023 tarihine kadar bulunan bir sorunun çözümününe yönelik afiş, iş modeli kanvası, logo, slogan eşliğinde bir sunuma hazırladılar. Etkinliğin final aşaması 20 Mayıs 2023 tarihinde Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu Akademik Danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli, Endüstri Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, Borsan Kablo Dış Kaynak Proje Yöneticisi Dr. Selin Ceren Yamak’ın jüriliğinde gerçekleştirildi. Etkinlik Koordinatörü Ahmet Akif Döngel’in moderatörlüğü eşliğinde gerçekleştirilen etkinlikte giriş konuşmaları ve öğrenci proje sunumları şeklinde ilerlendi. İlk sunum Enerji sektöründe "Çevreye Gübre, Dünyaya Enerji" sloganı ile Hayvansal atıklardan daha kaliteli gübre ve enerji elde etmeyi planlamaktadır. 2. sunum Sağlık sektöründe hastane içi poliklinik ve doktor bulma sürelerini kısaltmak amacıyla kroki temelli uygulama gerçekleştirildi. 3. sunum Gıda sektöründe noni isimli antioksidan içeren bir meyvenin hapını üretmek üzerineydi. 4. sunum Ulaşım sektöründe yaşanan karışıklık ve trafik yoğunluğu gibi sorunlara çözüm getirmeyi planladı. Devrim olarak isimlendirdikleri uygulama ile farklı şehirlerde aynı ulaşım kartını kullanarak optimum ulaşıma ulaşmayı amaçladılar.

Farklı liselerden gelen öğrencilerin yaptıkları sunumlar ve jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Ulusoy Şahin'in danışmanı olduğu 4. Grubun Devrim adlı uygulaması birinci oldu. İnovasyon Kültürünü aşılamak amacıyla yapılan bu etkinliğin sonunda öğrenciler eğitimler, sunumlar ve çalışmalar hakkında olumlu yorumlarda bulundu.

Ekran%20g%C3%B6r%C3%BCnt%C3%BCs%C3%BC%202023-05-23%20134656