ISIF’23’te OMÜ’nün Gurur Tablosu

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 22 Temmuz 2023

Yerli ve yabancı toplam 424 buluşun sergilendiği 8. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı’nda (İstanbul International Invention Fair – ISIF’23) Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ); 1 altın, 4 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere toplam 10 madalya ve 1 de özel ödüle layık görülerek büyük bir başarıya imza attı.

ISIF’23; Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRK PATENT) ev sahipliğinde, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Avrupa Patent Ofisi (EPO) iş birliğiyle 27 Nisan – 1 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki İstanbul TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında gerçekleştirildi. ISIF’23’te 31 ülkeden 286’sı yerli, 138’i yabancı olmak üzere toplamda 424 buluş vitrine çıktı.

Endüstri Mühendisliği Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Hasan Baş, Prof. Dr. Fatih Yapıcı ve Malzeme Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi İbrahim İnanç'ın “Yapışkan Püskürtme Tekniğinde Adaptif Dilimleme ve Değişken Yapışkan Püskürtme Yöntemi” adlı çalışması da etkinlikte bronz madalya aldı.

Ödülleriyle Üniversitemizi onurlandıran bütün akademisyen ve araştırmacıları kutluyor, geliştirdikleri yenilikçi teknolojilerin OMÜ’nün ‘Araştırma Üniversitesi’ hedefine katkı sunmasını ve ticarileşerek önemli sosyo-ekonomik kazanımlar elde etmesini temenni ediyoruz.