Mezun Durumunda Olup Transkriptinde Müfredat Değişikliği Nedeniyle Fazladan Ders Görünen Öğrencilerin Dikkatine

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 15 Temmuz 2022

Mezun durumda olanlardan, yarıyıl sonu sınavı itibari ile staj dahil tüm derslerini başarı ile tamamlamış ve transkriptinde yer alan tüm dersleri geçti olan öğrencilerin mezuniyet işlemleri, öğrencinin herhangi bir şey yapmasına gerek olmadan yapılmaktadır.

Ancak müfredat değişikliği sebebiyle kaldığı dersin yerine başka ders alıp geçen, sorumluluğunu tamamladığı halde almak zorunda olmadığı dersi transkriptinde kaldı görünen ya da müfredattan kaldırılan bir dersi alıp kalan öğrencilerin mezun olabilmeleri için öncelikle transkriptinden kaldı görünen derslerini sildirmesi gerekmektedir. (Örneğin; Ölçme Tekniği, Staj-I, Staj-II dersleri vb.)

Transkriptinde dersi kaldı olarak görünen öğrencilerin, bu dersleri sildirmek istediğine dair dilekçelerini ve mezuniyet transkriptlerini getirerek Arş. Gör. Müberra Terzi’ye başvurması gerekmektedir.

Dilekçeniz işleme alındıktan sonra öğrenci bilgi sisteminden dersinizin silinip silinmediğini takip etmeniz ve silinmesi akabinde mezun olabilmek için ilişik kesme işlemlerinizi yapmanız gerekmektedir.