Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler Etkinliği Hk.

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 25 Aralık 2023

EMMT OMÜ’de “Cumhuriyet Kadınları”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu (EMMT), Cumhuriyetin 100. Yılında OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (AKM) “Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler” (MKMİ) etkinliğinin 7.sini düzenledi. OMÜ AKM’de gerçekleştirilen etkinliğe; Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fatih Yapıcı, Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu danışman görevlisi Prof. Dr. Sermin Elevli, akademisyenler, üniversite öğrencileri, lise öğrencileri ve konuk konuşmacılar katılım sağladı. Sunuculuğunu Sosyal Medya Fenomeni Seray Kıyak'ın yaptığı etkinlikte alanında başarılara ulaşmış kadınlardan; Kim Milyoner Olmak İster yarışması kazananı Rabia Birsen Göğercin, Milli Sporcu Bediha Taçyıldız, SEYEV Vakfının Kurucusu ve eğitimci yazar Seda Yekeler, Sosyal Medya Fenomeni Ayşenur Sena Tarakçı hayatlarına dair duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“Türk kadınının güçlenmesine öncülük etmişlerdir”

Açılış konuşmasını yapan topluluk danışmanı Prof. Dr. Sermin Elevli konuşmasında; “Kadınların sadece var olmakla kalmayıp, aynı zamanda en üst düzeyde başarılar elde etmeye ve değer görmeye layık olduğunu vurgulayan bu söz, bugün de bize rehberlik etmekte. İşte bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. Yılını kutladığımız bu günlerde Atatürk’ün "Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın." sözü, bu etkinliğin temel ilham kaynağını oluşturdu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük bir rol oynayan kadınlar, mücadeleleri ve fedakârlıklarıyla tarihimize damga vurmuş unutulmaz isimlerdir. Nene Hatun'dan Fatma Çavuş'a, Halide Edip Adıvar'dan Latife Hanım'a, Sabiha Gökçen'den diğer isimsiz kahramanlara kadar bu cesur ve öncü kadınlar, bağımsızlık mücadelesine katkı sağlamış, Türk kadınının güçlenmesine öncülük etmişlerdir.” dedi.

“Kadınların, mükemmel işlere imza attığını göreceğiz”

Prof. Dr. Elevli, “Topluluğumuzun düzenlediği ‘Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler’ etkinliğiyle, bu kahraman kadınların başarılarına odaklanacak; onların bilgi, beceri ve liderlikleriyle geleceğe nasıl yön verebildiklerini keşfedeceğiz. Onların açtığı yolda, kadınların iş dünyasında, akademide, sporda ve toplumun diğer katmanlarında nasıl mükemmel işlere imza attığını göreceğiz.” diye ifade etti.

“Etkinliğimizin Cumhuriyetimizin 100. yılına damga vurması en içten dileğimdir”

Endüstri Mühendisliği Mükemmellik Topluluğu başkanı Mehmet Kaan Özkan konuşmasında; “Geçtiğimiz dönem eş koordinatörlüğünü Şevval Dağıstanlıoğlu ile üstlenmiş olduğumuz bu toplumsal cinsiyet eşitliğine vurgu yapan etkinliğimizin Cumhuriyetimizin 100. yılına damga vurması en içten dileğimdir. Etkinliğimizin afişinde Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren çok önemli ilklere imza atmış kadınlarımızla birlikte yakın dönemde akıllarımıza kazınan videolarında da söyledikleri gibi ‘evlerini geride bırakıp’ hem Avrupa hem dünya şampiyonlukları ile güzel vatanımıza dönen filenin sultanlarına da yer vermek istedik. Sözlerimi bitirmeden önce her biri Cumhuriyet genci olan ekip arkadaşlarıma, bu süreçte bizi desteklerinizi esirgemeyen topluluk danışmanımız Sayın Prof. Dr. Sermin Elevli ve topluluk danışman yardımcımız Sayın Arş. Gör. Müberra Terzi Kumandaş’a ve etkinlik koordinatörlerimiz Hazel Güney ve Yasin Berk Şimşek’e teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

“MKMİ etkinliğimizin Türk kadınlarımıza ilham olmasını dilerim”

Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler eş koordinatörü Hazel Güney; “Kahraman Türk kadını sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.’ Sözünden yola çıkarak Cumhuriyetimizin 100. Yıl Kadınları olarak belirledik. Böylesine anlamlı ve güzel bir etkinliği yönetme fırsatına sahip olduğum için çok mutluyum. Bu sene düzenlediğimiz Mükemmel Kadınları mükemmel işler etkinliğimizin Türk kadınlarımıza ilham olmasını dilerim.” diye belirtti.

“Bir erkek olarak kadınları anlamak ve aktarmak onur verici bir görevdi”

Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler eş koordinatörü Yasin Berk Şimşek; “Bu yıl düzenlenen Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler etkinliğinde bir erkek olarak koordinatörlüğünü üstlenmek benim için önemliydi. Kadınların iş hayatlarında ve günlük yaşamlarında çektiği zorluklara bir erkek olarak dikkat çekmek, kadınları anlamak ve sizlere aktarabilmek benim için onur verici bir görevdi. Bu konuyu cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak da ele aldığımız için çok mutluyum.” dedi. Kadının başarma azmi ve zorluklara göğüs germelerinin altının çizildiği tam gün süren etkinlik, konuşmacıların ardından ödül takdimi ve çekiliş ile sona erdi.