Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 28 Aralık 2020

Kadının Anne, abla, kızkardeş, kız evlat dışındaki Mühendis, Doktor, Hakim, Öğretmen, Girişimci, Yönetici, Şoför, Pilot vb gibi tanımlamalarda da ne kadar başarılı olduğu aşikardır. İşte bu başarıyı ilgili taraflarla buluşturmak ve yeni nesillerin ilham almasını ve yerleşik yanlış algılamaların yıkılmasını sağlamak üzere EMMT kendi adından da esinlenerek Mükemmel Kadınlar Mükemmel İşler Etkinliğinin bu yıl 4. sünü gerçekleştirmiştir. “İlham Veren Kadınlar” sloganıyla yola çıkılan ve geleneksel hale gelen etkinlik bu yıl her zamankinden farklı olarak online olarak yapıldı. Etkinliğe; Akademisyenler, öğrenciler ve konuk konuşmacılar katıldı. Etkinliğe yurtiçinden ve yurtdışından kariyerinde önemli başarılar elde etmiş bir çok konuşmacı katıldı. Manpower Group CEO'su ve İnsana Saygı Ödülünün Sahibi Feyza Narlı, Blavatnik Genç Bilim İnsanı Ödülünün sahibi türk bilim kadını Derya Akkaynak, Tezgahcılar.com'un kurucusu ve Yılın Start-up Ödülünün sahibi Burçak Yıldırım Orhan, Compocket CEO'su ve Thiel Fellowship'e Türkiye'den seçilmiş ilk kişi İlayda Büyükdoğan konuk konuşmacılar olarak yer aldı. Paris Bosphorus Enstitü Başkanı ve Yanındayız Derneği Kurucu Üyesi Bahadır Kaleağası ise erkek konuşmacı olarak yerini aldı. Etkinlik kulüp üyesi Merve Nur Çalık moderatörlüğünde ilerlerken açılış konuşması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sermin Elevli tarafından yapıldı. Sonrasında sırasıyla konuşmacılar katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundu.