Öğrencilerimiz 13. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Projelerini Sundular

Tüm masrafların TÜBİTAK tarafından karşılandığı 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI’nda Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden toplamda 22 proje katılım sağlarken, yarışma sonunda yapılan ödül töreninde üniversite öğrencilerimizden 16 proje dereceye girmiştir. 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI'na katılan bölümümüz öğrencileri Ruhiye Elif Karan ve Çağla Bakırcı (Benzetim Modeli İle Yeni Bir Üretim Sisteminin Optimizasyonu Üzerine Bir Uygulama Çalışması), Ayşegül Yıldız (RFID Teknolojisi İle Hastane Stok Yönetimi) ve Tuğba Güven (Savunma Sanayinde Tesis İçi Yerleşim Düzeninin İyileştirilmesi) ilk elemeden geçerek Kayseri Erciyes Üniversitesinde düzenlenen 13. TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisinde yer aldılar. Öğrencilerimiz bu yarışma boyunca ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle poster sunumlarını gerçekleştirdiler, akademisyenlerden oluşan jürilere sunumlarını yaparak çalışmalarını anlattılar. “Bu tarz yarışmalar kişiye mesleki açıdan farklı bir deneyim yaşatırken, kişisel anlamda da yeni kazanımlar sağlamaktadır. Herkesin öğrencilik hayatında en az bir kez yaşaması gereken bir deneyim olduğunu düşünüyoruz.” ifadeleriyle yarışmayı anlatan öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.