TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı

Lisans öğrencilerinin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla STAR Programı hazırlanmıştır. Proje tabanlı araştırma heyecanını toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve ülkemizde proje yapma çalışmalarının yaygınlaşmasına önemli katkılar sağlamak amacıyla STAR Programı lisans öğrencileri için bir 4 Ekim 2021 tarihinde çağrıya açılıyor.

TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma proje yürütücülerinden 11-26 Ağustos 2021 tarihleri arasında alınan başvurularla STAR programına dâhil edilen proje listesine ulaşmak için tıklayınız.

Lisans öğrencilerinin STAR bursiyeri olabilmeleri için 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında programa başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapmak için tıklayınız.

Başvuruların tamamlanmasının akabinde başvurular proje yürütücüleri tarafından değerlendirilecek ve proje yürütücüsünün uygun bularak kabul verdiği öğrenciler projelerde görev alabileceklerdir.

Program çağrı metnine 4 Ekim 2021 tarihinden itibaren STAR proje portalından veya program web sayfasından ulaşabilirsiniz.