2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Hk.

Yazar: endmuhendislik.web | Tarih: 14 Aralık 2022

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığından alınan 08.12.2022 tarihli yazı ile Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ön lisans ve lisans öğrencilerinin ülkemizin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda bilimsel çözümler üretmelerini ve bu doğrultuda bilgi ve becerilerini arttıracak projeler geliştirmelerini teşvik etmek amacıyla 2023 yılında 11. kez düzenlenecek olan "2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları" için son başvuru tarihi 02.01.2023'tür. Başvurular "e-bideb.tubitak.gov.tr" adresinden online olarak alınacaktır. Akıllı Şehirler ve Ulaşım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Eğitim, Enerji ve Çevre, Gıda ve Tarım, Makine İmalatı ve Otomotiv, Sağlık, Savunma, Uzay ve Havacılık, Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorilerinde düzenlenmekte olan yarışmada dereceye giren öğrencilere para ödülü ve başarı belgesi yanında TÜBİTAK Enstitülerinde staj imkânı sağlanacaktır.