UZEM Dersleri Duyurusu

Sevgili Öğrenciler

Üniversitemize Hoş Geldiniz.

Üniversitemizde zorunlu ORTAK DERSLERİ (Türk Dili Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi İngilizce ve bazı fakülteler için İş Sağlığı ve Güvenliği) 4 ve üzeri yıllık Fakülte ve Yüksekokul öğrencileri ÖRGÜN ya da UZAKTAN EĞİTİM yoluyla alabileceklerdir. İnternet üzerinden ders kaydı yaparken bu derslerin kodu ÖRGÜN ve UZEM olarak karşınıza çıkacaktır.

Dersleri ÖRGÜN mü yoksa UZEM kodlu mu seçeceğinize karar verirken aşağıdaki noktalara dikkat etmeniz gerekmektedir.

A- Ortak Dersleri ÖRGÜN tercih eden öğrencilerimiz;
a. Derslere devam etmek zorunludur.
b. Dersler Cumartesi günleri Fen Edebiyat Fakültesi D Blokta yapılacaktır.
(F1 F2 F3 F4 sınıfları).
c. Ders Programları ve sınav takvimi okullarınızda ve sınıf kapılarında ilan edilecektir.

B- Ortak Dersleri UZEM olarak tercih eden öğrencilerimiz;
a. Dersler sadece internet üzerinden yapılacak olup devam zorunluluğu yoktur.
b. Dersler eders.omu.edu.tr adresinden takip edilecektir. Lütfen Üniversitemizin UZEM sayfasını takip ediniz. (uzem.omu.edu.tr)
c. Dersleri izlemek için kullanıcı adı ve şifreye ihtiyacınız olacaktır.

Kullanıcı Adı: Öğrenci numaranız
Şifre: TC kimlik numaranızın ilk 6 rakamı + İsminizin ilk 3 harfi büyük harfle. Örneğin TC Kimlik no’su 12345678900 olan Ahmet AKŞAR isimli birinin şifresi 123456AHM biçiminde yazılmalıdır.

d. Derslerle ilgili her türlü sorularınızı eders.omu.edu.tr sistemi üzerinden sorabilirsiniz en kısa sürede cevaplanmaktadır.
e. UZEM dersini seçen öğrenciler her bir ders için dönemlik 30 TL (TIP Diş Hekimliği Hukuk Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencileri bu dersleri yıllık aldıkları için (4 AKTS) yıllık 60 TL) ödeyeceklerdir.
f. Öğrenciler öğrenci numaralarını kullanarak 10 Ekim - 5 Kasım 2018 tarihleri arasında ücretlerini Türkiye’nin her yerinden Halk Bankası Şubelerinden ve Halk Bankası Bankamatiklerinden yatırabileceklerdir.

NOT: İngilizce dersinden muaf olan öğrencilerimiz bu derse kayıt yaptırmamalıdırlar.

Ortak Dersler İletişim:
Telefon: 0 362 312 19 19/Dahili 5932 - 5931