World Engineering Day 2022

International Engineering Alliance (IEA)’ın işbirliği yaptığı World Federation of Engineering Organization (WFEO), UNESCO tarafından “Sürdürülebilir Kalkınma için Dünya Mühendislik Günü” günü için, 04.03.2022 tarihinde mühendislik öğrencilerine yönelik olarak “WED2022 Hackhathon” adında uluslararası bir yarışma düzenleyecektir. Yarışma için detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Üniversite Öğrencileri İçin Küresel Bir Yarışma

WED2022 HACKATHON, Dünya Mühendislik Günü'nün kutlanmasıyla birlikte dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerden mühendislik öğrencilerinin yarışmaya katılımını amaçlamaktadır. Bu yarışma ile mühendislik öğrencilerini WED2022 Teması ile uyumlu küresel, gerçek dünya sorununa yönelik mühendislik çözümlerine yönelik ekipler halinde çalışmaya teşvik edilmektedir. Öğrencilerin mühendislik bilgilerini kullanarak, eleştirel düşünmelerini ve yeni beceriler geliştirmeleri sağlamak amaçlanmaktadır. Dünya Mühendislik Örgütleri Federasyonu (WFEO) üyeleri ve ortakları, WED2022 temasıyla doğrudan ilgili bazı gerçek dünya sorunlarını belirleyecek ve ayrıca BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde bazılarını ilerleten çözümleri de içerecektir. Dünyanın dört bir yanından üniversitelerdeki, teknik kurumlardaki ve diğer yüksek öğrenim tesislerindeki mühendislik öğrencilerinden bir ekip oluşturmaları ve sunulan gerçek dünya sorunlarından birine çözüm geliştirmeleri istenecek. 1. Tur için gönderilenler PDF (elektronik) formatında olacaktır. Birinci tur sonunda yaklaşık 8 – 10 başvuru finalist olarak belirlenecek ve 2. Tura geçecektir. 2. Tur başvuruları bir video sunumu şeklinde sunulacaktır. Bu finalistlerin gönderileri, WED2022 CANLI etkinliği sırasında yayınlanacak ve kazananın duyurusu tüm sunumlar dünya çapında yayınlandıktan sonra gerçekleşecek.

Önemli tarihler:

Kasım 2021 – Kayıt tarihi