ÖĞRENCİLERİMİZLE ODAK GRUP ÇALIŞMASI

OMÜ Mühendislik Fakültesinin ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi kapsamında gerçekleştirmiş olduğu öğrenci memnuniyet anketi sonuçlarının değerlendirilmesi kapsamında Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik bir odak grup çalışması 26.12.2018 tarihinde Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir. Bilindiği üzere Odak (focus) grup çalışmaları katılımcı kişilerin belirli bir konu hakkında görüşlerinin tespit edilmesi amacı ile gerçekleştirilen yapılandırılmış niteliksel bir grup görüşmesi tekniğidir. Farklı sınıflardan 35 öğrencimizin katıldığı toplantıda beşer kişiden oluşan yedi masa oluşturulmuştur. Dr. Öğretim Üyesi Naci Murat moderatörlüğünde öğrencilerin aşağıda sıralanan konularda bölümümüzün/ fakültemizin/ üniversitemizin pozitif ve negatif yönleri ile konu ile ilgili önerilerini online girmeleri sağlanmıştır. Her konu başlığı ile ilgili bu tespitlerin girilmesinden sonra diğer grupların bu fikirleri 1-5 ölçeğinde oylamaları sağlanmıştır. Yaklaşık 3 saat süren bu uygulama sonrası toplanan veriler analiz edildikten sonra raporlanacak, paydaşlar ile paylaşılacak ve ilgili iyileştirme çalışmalarının başlangıç adımlarını seçmek üzere kullanılacaktır.

Odak Grup Çalışmasının Yapıldığı Konu Başlıkları:

1. Ders Kayıt İşlemleri
  2. Danışmanlık İşlemleri